BEFORE & AFTER

Avon By The Sea, New Jersey

The goal was to redo this kitchen within a reasonable budget before the Summer 

(& twins) arrived.

We sprayed the cherry wood cabinets white and changed all of the hardware. The existing countertop was replaced with a new Quartz Pearl Jasmine. The backsplash tile was completely new with a blue subway tile. A picture frame was created to highlight the custom handmade tiles behind the existing range.

Additional space was reconfigured functionally to create a mudroom to accommodate a growing family. The old paver patio was removed and replaced with a fenced deck, which will be accessed by a new dutch door.  An awning was added to create more usable outdoor living space for the family to enjoy. 

Asbury Park, New Jersey

The kitchen & bathroom was completely gutted and redesigned.

 New cabinets, fixtures, flooring and appliances were installed.

In the kitchen, a farm sink, faucet and natural tile backsplash was added to highlight the new cabinets' design. A custom built serving and storage area was added to the kitchen space by extending into the dining area.

The entire bathroom was gutted and a new spacious floor plan was created using a sliding barn door which allows for ADA access. The old sink and toilet were removed to update the master bath floor plan. The new fixtures and sink cabinets were placed next to the walk-in shower. 

Avon By The Sea, New Jersey

The addition of the chandelier, light linen drapes and gorgeous four poster metal bed create the vacation mood desired by the client .

The dated fan was replaced by a dramatic chandelier to create a romantic master bedroom. A new paint palette was created for the entire space. 

In the living room, the original capped columns were renovated by creating molding detail to match the existing trim. New hardwood flooring replaced the carpet. The lighting was replaced with drum shade with increased wattage needed to light the large space.

The new palette continues throughout the entire home and new hardwood and fans update the light breezy beach look.

The upper shutters in the master bedroom were removed and added motorized shades for sleeping at night. But also allowed more light into the space as desired.

Bradley Beach, New Jersey

The original family home built in the 1920's was a loving restoration incorporating the old and the new in surprising ways.

We removed the dated drapes to open the windows and let more light in with new blinds. The new lighter paint palette was chosen to recall the ocean blends and keeping the original trim painted white.

The addition of a new kitchen and family room invites generations to visit all year round and welcome a family who loves to cook and gather.

Salvaging the original 1920 dining room, we restored the original mahogany molding, coffered ceiling and restored floors. The new glistening chandelier of assembled frosted sea glass is the perfect counterpoint to the mahogany wood.

0